Ministrul grec de Finanţe: Grecia va promova uniunea bancară şi coeziunea socială

Uniunea bancară şi coeziunea socială sunt "teme foarte importante" pentru Grecia, care a preluat de la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE), a anunţat marţi ministrul grec de Finanţe, citat de AFP.

145 afișări
Imaginea articolului Ministrul grec de Finanţe: Grecia va promova uniunea bancară şi coeziunea socială

Ministrul grec de Finanţe: Grecia va promova uniunea bancară şi coeziunea socială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Uniunea bancară, coordonarea politicilor cu dimensiune socială şi finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii sunt subiecte foarte importante pe care Grecia le va promova în perioada deţinerii preşedinţiei UE", a declarat Yannis Stournaras în cadrul unei conferinţe de presă.

Enumerând priorităţile Ecofin (reuniunea miniştrilor de Finanţe ai UE), pe care o va prezida timp de şase luni, Stournaras s-a angajat să promoveze "stabilitatea financiară", "transparenţa", şi "armonizarea diferitelor reglementări" ale ţărilor membre.

"Mijloacele privind asigurarea stabilităţii marilor bănci vor fi dezbătute probabil în cadrul Ecofin, pe 1 aprilie, la Atena", subliniază ministrul. În cursul acestei reuniuni, miniştrii de Finanţe ai UE vor discuta, de asemenea, pe tema "finanţării IMM-urilor", care vizează Grecia în mod particular, a adăugat el.

Întrebat în legătură cu climatul european, în special în Germania, mai puţin favorabil faţă de Grecia, evocat în ultimele zile de presa greacă, Stournaras a dat asigurări că "relaţiile şi cooperarea cu Berlinul sunt perfecte".

Miercuri, o ceremonie oficială de inaugurare a preşedinţiei grece este programată la Atena în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici