Nokia şi-a redus semnificativ pierderile în primul trimestru, însă vânzările au scăzut cu 20%

Veniturile Nokia au scăzut cu 20% în primul trimestru, la 5,85 miliarde euro, iar pierderile au coborât de la 928 milioane euro la 272 milioane euro, rezultatele companiei fiind sub estimările analiştilor, din cauza vânzărilor slabe de telefoane cu funcţii de bază.

116 afișări
Imaginea articolului Nokia şi-a redus semnificativ pierderile în primul trimestru, însă vânzările au scăzut cu 20%

Nokia şi-a redus semnificativ pierderile în primul trimestru, însă vânzările au scăzut cu 20% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile compainei finlandeze au scăzut joi la Helsinki cu până la 6,6%, potrivit Bloomberg.

Media estimărilor analiştilor indica vânzări de 6,52 miliarde euro pentru Nokia în primele trei luni ale anului, faţă de nivelul de 7,35 miliarde euro raportat pentru perioada corespunzătoare a anului trecut.

Vânzările smartphone-urilor Lumia, cu sistem de operare Microsoft Windows, au crescut la 5,6 milioane de unităţi, de la 4,4 milioane în ultimele trei luni ale anului trecut.

Cu toate acestea, Nokia se menţine la mare distanţă pe piaţă de Samsung Electronics şi Apple, care vând cumulat peste 100 milioane de smartphone-uri pe trimestru.

"Acţionăm strategic şi aducem inovaţii pe piaţă pentru a depăşi dificultăţile", a declarat într-un comunicat directorul general al Nokia, Stephen Elop.

Nokia a vândut în primele trei luni ale anului un total de 61,9 milioane de telefoane, cu mult sub estimările analiştilor, care previzionau 73 milioane de unităţi.

Compania finlandeză vrea să lanseze în acest an, odată cu noua gamă de smartphone-uri, un "telefon-tabletă" de mărime apropiată modelelor Samsung Galaxy Note, potrivit Financial Times, care citează surse apropiate compainei.

De asemenea, Nokia pregăteşte un model premium Lumia echipat cu cameră digitală Pureview de 41 megapixeli, care ar putea fi lansat în luna iulie, potrivit surselor citate de FT.

Din noua gamă de modele Nokia ar urma să facă parte şi un smartphone Lumia 920 mai uşor şi mai subţire decât vârful de gamă actual, lansat anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici