Norvegia forează adânc: legiferează mineritul la scară comercială în mare

Proiectul se referă la apele norvegiene, dar anul acesta s-ar putea ajunge la un acord privind mineritul în apele internaţionale.

844 afișări
Imaginea articolului Norvegia forează adânc: legiferează mineritul la scară comercială în mare

Norvegia forează adânc: legiferează mineritul la scară comercială în mare

Norvegia este posibil să devină prima ţară din lume care să aplice controversata practică a exploatării miniere la scară comercială în adâncuri, relatează BBC. Proiectul urmează să fie supus marţi votului parlamentar.

Oamenii de ştiinţă din domeniul mediului au avertizat însă că acest lucru ar putea fi devastator pentru viaţa marină.

Votul se referă la apele norvegiene, dar anul acesta s-ar putea ajunge la un acord privind mineritul în apele internaţionale. Guvernul norvegian a declarat că este precaut şi că va începe să emită licenţe doar după ce vor fi efectuate studii de mediu suplimentare.

Pe fundul mării se pot găsi minerale care conţin litiu, scandiu şi cobalt, arată sursa citată.

Proiectul Norvegiei ar urma să deschidă 280.000 km pătraţi din apele sale naţionale pentru companiile care vor depune cereri de exploatare a acestor surse - o suprafaţă mai mare decât cea a Regatului Unit.

Deşi aceste minerale sunt disponibile pe uscat, ele sunt concentrate în câteva ţări, ceea ce sporeşte riscul pentru aprovizionare. Spre exemplu, Republica Democrată Congo, care deţine unele dintre cele mai mari rezerve de cobalt, se confruntă cu conflicte în anumite părţi ale ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
minerit,
mare,
norvegia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici