Nuclearelectrica a avut anul trecut venituri în scădere cu 12% şi un profit de trei ori mai mic

Producătorul de electricitate Nuclearelectrica a înregistrat anul trecut venituri din exploatare de 1,8 miliarde lei (408,5 milioane euro), în scădere cu 12% faţă de nivelul de 2 miliarde de lei din 2013, şi un profit net de peste trei ori mai mic, de 137 milioane de lei (30,8 milioane euro).

241 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica a avut anul trecut venituri în scădere cu 12% şi un profit de trei ori mai mic

Nuclearelectrica a avut anul trecut venituri în scădere cu 12% şi un profit de trei ori mai mic (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Compania de stat a avut în 2013 un profit net în valoare de 423 milioane de lei.

Nuclearelectrica arată, într-un comunicat transmis luni Bursei de Valori Bucureşti, că profitul net preliminat pentru anul trecut este peste nivelul ţintă bugetat.

Cheltuielile din exploatare ale Nuclearelectrica au crescut în 2014 cu 2%, la 1,6 miliarde de lei, de la nivelul de 1,59 miliarde de lei din 2013.

Profitul EBITDA al Nuclearelectrica a coborât anul trecut la 606 milioane de lei (136,4 milioane euro), de la 894 milioane de lei în 2013.

Rezultatele financiare aferente anului 2014 sunt preliminare şi neauditate.

Nuclearelectrica este operatorul singurei centrale nuclearelectrice din România şi este controlată de Ministerul Energiei.

Datele anunţate de Institutul Naţional de Statistică arată că producţia centralei a crescut anul trecut cu 0,5% şi a reprezentat 18,4% din producţia naţională de electricitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici