O asociere româno-italiană va reabilita podul peste Dunăre de la Giurgiu pentru 13 milioane euro

CNADNR a atribuit asocierii Collini Lavori (Italia) - Tecnic Consulting Engineering România un contract în valoare de 57,2 milioane lei (13 milioane euro), cu TVA, pentru reabilitarea podului peste Dunăre de la Giurgiu.

400 afișări
Imaginea articolului O asociere româno-italiană va reabilita podul peste Dunăre de la Giurgiu pentru 13 milioane euro

Contractul de proiectare şi execuţie pentru reabilitarea podului de la Giurgiu, pe DN5 km 64+884, inclusiv drumul de acces de la ieşirea din vamă până la intrarea pe pod, a fost atribuit vineri asocierii conduse de Collini Lavori.

Lucrările includ consolidarea podului, a drumului şi rampei de acces, reabilitarea parcărilor existente şi construcţia unei parcări noi în incinta punctului de vamă, precum şi realizarea unui sens giratoriu.

Proiectul a fost adjudecat în urma unei licitaţii deschise, pentru preţul cel mai scăzut, oferta asocierii câştigătoare fiind singura admisă din cele cinci primite.

Contractul, estimat iniţial la 71,8 milioane lei, a fost atribuit pentru 46,1 milioane lei, fără TVA.

Finanţarea lucrărilor va fi asigurată din fonduri europene şi bani de la buget, termenul de finalizare a contractului fiind de 40 de luni din momentul atribuirii.

CNADNR a atribuit în noiembrie 2013 constructorului italian Collini Lavori un contract de 151 milioane lei, fără TVA, pentru construcţia variantei de ocolire Târgu Jiu.

Podul "Prieteniei" Giurgiu - Ruse (Bulgaria) a fost deschis în 1954. Al doilea pod peste Dunăre dintre cele două ţări este Calafat-Vidin, inaugurat anul trecut.

Guvernul a aprobat marţi semnarea unui memorandum de înţelegere cu autorităţile bulgare pentru implementarea studiilor de fezabilitate privind construcţia a două noi poduri peste Dunăre, respectiv Silistra-Călăraşi şi Nikopol-Turnu Măgurele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici