O bancă din China, cea mai profitabilă din lume. Vezi cât a câştigat în primul trimestru

Industrial&Commercial Bank of China (ICBC), cea mai profitabilă bancă din lume, a raportat o creştere de 30% a câştigului în primul trimestru, la 53,8 miliarde de yuani (8,3 miliarde dolari), cu 50% mai mult ca JPMorgan, instituţia de credit cu cele mai bune rezultate din SUA.

60 afișări
Imaginea articolului O bancă din China, cea mai profitabilă din lume. Vezi cât a câştigat în primul trimestru

O bancă din China, cea mai profitabilă din lume. Vezi cât a câştigat în primul trimestru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

ICBC este cea mai mare bancă din lume în funcţie de valoarea de piaţă.

Rezultatele ICBC au fost susţinute de îmbunătăţirea marjelor de creditare şi a veniturilor din comisioane, în contextul încetinirii creşterii pieţei bancare din China, potrivit Bloomberg.

Băncile chineze impun costuri mai mari la împrumuturile ipotecare şi pentru companii, după ce banca centrală a majorat dobânda de patru ori începând din octombrie şi a redus lichiditatea din piaţă pentru a limita inflaţia.

Profitul din primul trimestru al băncii chineze este cu 49% mai mare decât cel al JPMorgan Chase, instituţia financiară cu cele mai bune rezultate din Statele Unite.

Profitul JPMorgan, a doua mare bancă americană după active, a crescut cu 67% în primul trimestru, de la 3,33 miliarde de dolari la 5,56 miliarde de dolari. Bank of America, ce mai mare bancă din SUA, a raportat o scădere de 37,5% a profitului net în primul trimestru, la două miliarde de dolari.

ICBC a acordat împrumuturi de 273 miliarde de yuani (42 miliarde de dolari) în primul trimestru, iar soldul creditelor a ajuns la 7.060 miliarde de yuani (1.086 miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici