O firmă de asigurări îşi vinde afacerea şi iese de pe piaţa rusă

Asigurătorul elveţian Zurich Insurance a acceptat să îşi vândă afacerile din Rusia către membrii echipei locale, devenind astfel ultima companie care şi-a anunţat ieşirea de pe piaţa rusă, relatează Reuters.

338 afișări
Imaginea articolului O firmă de asigurări îşi vinde afacerea şi iese de pe piaţa rusă

O firmă de asigurări îşi vinde afacerea şi iese de pe piaţa rusă

O serie de companii - de la McDonalds şi producătorul olandez de bere AB Inbev la producătorul auto Renault şi banca franceză Societe General - au părăsit piaţa ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, unele dintre ele cedând aceste afaceri unor parteneri locali.

Găsirea unor soluţii adecvate a fost o provocare, unele companii susţinând că îşi menţin afacerile din Rusia pentru a păstra activele în afara controlului regimului.

Zurich Insurance a precizat că vânzarea, care rămâne supusă aprobării autorităţilor de reglementare, va preda activităţile sale rebranduite către 11 membri ai echipei locale.

"Sub noii săi proprietari, afacerea va funcţiona independent sub un brand diferit, în timp ce Zurich nu va mai desfăşura operaţiuni comerciale în Rusia", a precizat aceasta într-o declaraţie. "Tranzacţia va permite noii companii să păstreze o echipă cu experienţă acumulată în domeniul asigurărilor şi să continue să deservească piaţa rusă."

Compania elveţiană de asigurări, care derulează asigurări de bunuri şi accidente în Rusia în principal pentru clienţi internaţionali, a declarat că deţinea aproximativ 0,3% din piaţa de asigurări non-viaţă din Rusia.

Compania a avut prime brute subscrise de aproximativ 34 de milioane de dolari în această ţară în 2021, marea majoritate a acestora fiind legate de clienţi internaţionali. Doar 3 milioane de dolari au provenit de la clienţi interni ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
asigurări,
rusia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici