Obama: Naţiunile europene nu s-au ocupat de problemele sectorului financiar aşa cum trebuie

Naţiunile europene nu au făcut eforturi suficiente pentru a elimina slăbiciunile sectorului financiar, a declarat miercuri preşedintele american Barack Obama, menţinând presiunile asupra liderilor din zona euro pentru rezolvarea crizei datoriilor din regiune.

475 afișări
Imaginea articolului Obama: Naţiunile europene nu s-au ocupat de problemele sectorului financiar aşa cum trebuie

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Redresarea economiei Statelor Unite a fost afectată de probleme mondiale, precum Primăvara Arabă, care a dus la creşterea preţurilor energiei, şi cele privind soliditatea financiară a ţărilor europene, a spus Obama.

"În Europa, nu i-am văzut să se ocupe de sistemul financiar şi cel bancar aşa cum trebuie să o facă", a afirmat Obama ca răspuns la o întrebare din partea presei hispanice din SUA.

Obama, ale cărui şanse de a fi reales în 2012 au fost reduse de şomajul ridicat şi temerile declanşării unei noi recesiuni în Statele Unite, a declarat luni că criza datoriilor din Europa "sperie lumea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici