Oferta de vânzare a 10% din Nuclearelectrica se va încheia în luna octombrie

Oferta publică iniţială de vânzare a 10% din Nuclearelectrica are ca termen de finalizare luna octombrie, iar caietul de sarcini pentru selectarea intermediarului operaţiunii va fi publicat în "scurt timp", potrivit şefului OPSPI, Florin Laurenţiu Vlădan.

200 afișări
Imaginea articolului Oferta de vânzare a 10% din Nuclearelectrica se va încheia în luna octombrie

Oferta de vânzare a 10% din Nuclearelectrica se va încheia în luna octombrie (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

"Ofertele de la Hidroelectrica şi Nuclearelectrica au termene de finalizare octombrie 2012. La Nucleareletrica suntem în faza de a finaliza caietul de sarcini şi în scurt timp va apărea şi anunţul de selectare a intermediarului", a declarat joi şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), prezent la seminarul "Finanţarea prin Bursă. Un impuls pentru economia naţională", organizat de Ziarul Financiar, BVB şi Depozitarul Central.

Vlădan a menţionat că luni va începe road-show-ul pentru oferta secundară prin care statul vrea să vândă 15% din acţiunile Transelectrca. Road-show-ul se va derula în Varşovia, Frankfurt, Stockholm, Tallinn şi Londra.

Totodată, el a spus că investitorii vor putea subscrie la oferta de vânzare a 15% din acţiunile Transeletrica la jumătatea lunii martie.

Oferta secundară de la Transelectrica va fi intermediată de consorţiul format din Banca Comerciala Româna (BCR), Intercapital Invest şi Swiss Capital, de altfel singurul ofertant pentru această tranzacţie.

Şeful OPSPI a adăugat că oferta de vânzare a 15% din titlurile Transgaz va începe la finele lunii aprilie. Consorţiul format din Raiffeisen Capital & Investment (RCI), BT Securities şi firma cehă de brokeraj Wood& Co. se va ocupa de această ofertă.

Vlădan a amintit că statul vrea să vândă şi 15% din Romgaz şi să reia vânzarea unui pachetul de 9,84% OMV Petrom, după ce o primă încercare a eşuat în luna iulie anul trecut din cauza subscrierilor sub aşteptări.

Consorţiul Goldman Sachs, Erste, BCR, Raiffeiesen Capital&Investment (RCI) va intermedia oferta prin care Romgaz va fi listată la BVB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici