Oficialii Băncii Centrale Europene vor noi măsuri de stimulare a economiei, dar părerile sunt împărţite

Oficiali de top ai Băncii Centrale Europene au spus că vor să lanseze un nou pachet de stimulare a economiei pentru a întări economia slabă din zona euro, dar ultima şedinţă arată divergenţe de opinii în ceea ce priveşte modul în care ar trebui abordată situaţia, scrie Wall Street Journal.

673 afișări
Imaginea articolului Oficialii Băncii Centrale Europene vor noi măsuri de stimulare a economiei, dar părerile sunt împărţite

Oficialii Băncii Centrale Europene vor noi măsuri de stimulare a economiei, dar părerile sunt împărţite (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Într-o întâlnire de la Lisabona, preşedintele BCE, Mario Draghi, a spus că banca centrală nu duce lipsă de instrumente disponibile pentru a creşte inflaţia, şi că va continua să facă ”orice este nevoie”.

”Banca Centrală nu se va preda inflaţiei excesiv de scăzute. Anul acesta va reprezenta o provocare la fel de mare ca ultimii patru ani pentru BCE, în condiţiile în care nesiguranţa despre economia mondială atârnă greu asupra inflaţiei”, a spus Mario Draghi.

Comentariile sale, care vin ca un ecou la tonul folosit de oficialii FED din SUA, în condiţiile unei slăbiciuni în zona euro. Un studiu citat de WSJ arată că activitatea din primul trimestru a crescut cu cel mai jos nivel din 2014. Inflaţia din zona euro a fost de minus 0,1% în martie, mult sub ţinta de 2% stabilită de BCE.

”Credem că o extindere a programului de achiziţie de obligaţiuni este posibil, dar nu înseamnă eliminarea totală din spectrul soluţiilor posibile măsuri mai drastice”, a spus Johnatan Loynes, economist la Capital Economics din Londra.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici