Pandemia afectează cramele şi podgoriile din România. De la Comisia Europeană vin ajutoare de 12,4 milioane de euro pentru producători

  • Comisia Europeană a aprobat ajutoare în valoare de 12,4 mil. de euro pentru producătorii de vin din România
  • Peste 1.000 de producători de vin vor beneficia de schema de ajutor
  • Marian Olteanu are o podgorie în apropiere de Iaşi şi produce pe an 100.000 de litri de vin
295 afișări
Imaginea articolului Pandemia afectează cramele şi podgoriile din România. De la Comisia Europeană vin ajutoare de 12,4 milioane de euro pentru producători

Dacă eşti producător de vin, îţi dau o veste bună. Comisia Europeană a aprobat ajutoare în valoare de 12,4 milioane de euro pentru cei care produc vin în România. Subvenţiile directe nu vor depăşi 100.000 de euro per societate şi schema se va aplica până la 31 decembrie 2020.

Marian Olteanu este unul dintre cei care se vor bucura de aceşti bani. Pandemia l-a afectat pe partea de exporturi. Nu a mai putut vinde cei 15% din producţia anuală către alte ţări.

„Sunt bine veniţi ăştia care vin. Vrem să retehnologizăm crama, să renovăm crama veche şi să construim încă o sală de degustare mult mai mare care să corespundă, probabil, noilor standarde de distanţare. Noi suntem în plin program de replantare. Noi avem o autorizaţie de mic producător şi putem să facem maxim 100.000 de litri, aproximativ 133.000 de sticle. Am avut pierderi mai mult pe fondul secetei”, spune Marian Olteanu, manager general Gramma Wines.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici