Pierderile Oltchim au crescut în primele nouă luni cu peste 70%, la 308,5 milioane lei. Ce venituri a avut compania în aceeaşi perioadă

Veniturile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) au scăzut cu 47% în primele nouă luni, iar pierderile au crescut cu 72%, la 308,5 milioane lei (69,6 milioane euro). În perioada similară din 2011, combinatul chimic a avut venituri totale de 1,36 miliarde lei şi pierderi de 179,7 milioane lei.

303 afișări
Imaginea articolului Pierderile Oltchim au crescut în primele nouă luni cu peste 70%, la 308,5 milioane lei. Ce venituri a avut compania în aceeaşi perioadă

Pierderile Oltchim au crescut în primele nouă luni cu peste 70% (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Veniturile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) în primele nouă luni au fost de 721,9 milioane lei (162,8 milioane euro).

Afacerile Oltchim au cumulat în intervalul ianuarie-septembrie 693,6 milioane lei (156,4 milioane euro), aproape jumătate din rulajul consemnat pentru primele nouă luni din 2011, de 1,25 miliarde lei.

La sfârşitul lunii septembrie, Oltchim avea datorii cu scadenţa de până la un an de 1,97 miliarde lei, cu 27,4% mai mari faţă de finalul anului 2011. Totodată, datoriile cu perioadă mai mare de un an cumulau 677,2 milioane lei, în scădere cu 31,5%.

Plăţile restante către furnizori totalizau 1,06 miliarde lei.

Pierderile din activitatea de exploatare au crescut cu 69%, la 207,7 milioane lei, iar pentru activitatea financiară combinatul a înregistrat pierderi de 100,78 milioane lei, cu 12% mai mari.

Producţia la combinatul Oltchim a fost reluată, joi, la instalaţia de electroliză cu membrană, iar în două săptămâni va fi repusă în funcţiune şi electroliza cu catoni de mercur, potrivit reprezentanţilor companiei.

Salariaţii combinatului sunt optimişti şi speră că producţia va reveni treptat la normal, dar spun că dacă nu se vor asigura banii pentru reluarea activităţii este posibil să reia protestele.

La finalul lunii septembrie, Oltchim avea 3.330 de salariaţi, faţă de 3.470 de persoane, după primele nouă luni din 2011.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de acţiuni deţinut de stat, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

Până la viitoarea tentativă de privatizare, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim să fie acordat un împrumut de până la zece milioane euro şi aşteaptă răspunsul Executivului comunitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici