Planul îndrăzneţ al Scoţiei: elimină maşinile care funcţionează pe benzină sau pe motorină până în 2032

Guvernul Scoţiei are în plan eliminarea treptată a autovehiculelor care funcţionează pe benzină sau pe motorină până în 2032, cu opt ani înaintea obiectivului stabilit de Guvernul britanic, a anunţat prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, potrivit The Independent.

5095 afișări
Imaginea articolului Planul îndrăzneţ al Scoţiei: elimină maşinile care funcţionează pe benzină sau pe motorină până în 2032

Nicola Sturgeon a precizat că a conturat un plan pentru extinderea masivă a infrastructurii punctelor de încarcare a maşinilor electrice. Ea a adăugat că Guvernul scoţian va demara proiecte pentru a încuraja vânzarea vehiculelor electrice, afirmând că îşi doreşte să încurajeze soluţiile pentru combaterea schimbărilor climatice.

”Scopul nostru este să eliminăm treptat autovehiculele pe benzină şi diesel până în 2032”, a afirmat Sturgeon.

Reprezentanţii Guvernului scoţian şi-au afirmat angajamentul de a lua măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului.

La sfârşitul lunii iulie, Guvernul Marii Britanii a anunţat că va interzice vânzarea maşinilor care merg pe benzină sau motorină din 2040.

Şi oficiali ai Guvernului francez au mai anunţat că intenţionează să ia o măsură similară.

”Anunţăm că din 2040 vor înceta vânzările de autovehicule care merg pe benzină sau motorină”, a afirmat recent ministrul Ecologiei din Franţa, Nicolas Hulot. El a recunoscut că acest obiectiv va fi greu de atins, ţinând cont de opoziţia producătorilor de automobile.

În plus, mai multe ţări europene, printre care şi Germania, au anunţat că au planuri de a reduce numărul autovehiculelor pe benzină şi diesel, în favoarea maşinilor hibride sau electrice. Spre exemplu, Germania are în plan să introducă în circulaţie peste un milion de maşini electrice până în 2020.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici