Ponta: Anul acesta nu va fi introdus nici impozitul diferenţiat, nici taxa de solidaritate

Impozitul diferenţiat nu va fi introdus în mod sigur în acest an pentru veniturile persoanelor fizice, la fel cum nici taxa de solidaritate pe venituri ridicate nu va fi aplicată în 2014 dacă nu există o decizie unanimă în cadrul USL, a declarat premierul Victor Ponta.

401 afișări
Imaginea articolului Ponta: Anul acesta nu va fi introdus nici impozitul diferenţiat, nici taxa de solidaritate

Ponta: Anul acesta nu va fi introdus nici impozitul diferenţiat, nici taxa de solidaritate (Imagine: Shutterstock)

"Taxa de solidaritate nu e trecută ca venit bugetar şi nu există un acord unanim în cadrul USL. Suntem trei de acord că ar fi bună, dar al patrulea nu e de acord", a spus Ponta, care a precizat că susţine în continuare introducerea unei astfel de taxe, dar nu fără o decizie politică unanimă.

În strategia fiscal-bugetară 2014-2016, aprobată anul trecut de Guvern şi Parlament, se afirmă, la capitolul privind "Tendinţe ale principalelor taxe şi impozite pe orizontul 2014-2017", că se intenţionează "introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilităti fiscale: cote 8%, 12% si 16 % ce vor putea fi stabilite pe grile de venit, precum şi reducerea semnificativă a CAS cu 5 puncte procentuale începând cu luna iulie 2014, care prin măsurile ce vor fi întreprinse va avea un impact bugetar neutru".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici