Ponta anunţă va efectua o vizită oficială la Beijing

Premierul Victor Ponta a anunţat că va efectua o vizită oficială la Beijing, la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie, pentru a debloca relaţiile economice printr-o colaborare politică.

144 afișări
Imaginea articolului Ponta anunţă va efectua o vizită oficială la Beijing

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

"La Beijing trebuie să ai şi o claborare politică ca să se deblocheze colaborarea economică", a spus Ponta.

Şi vicepremierul Liviu Dragnea anunţa în luna martie, aflat în China, că premierul Victor Ponta va efectua o vizită oficială în China, în luna septembrie.

"Am discutat despre vizita premierului Victor Ponta în China, pe care urmează să încercăm să o stabilim în cursul lunii septembrie. Am convenit ca această vizită să fie una în care să constate cei doi premieri, Victor Ponta şi Li Keqiang, că mare parte din acordurile care au fost semnate în noiembrie, la Bucureşti, s-au finalizat şi deja au devenit proiecte concrete", a spus Dragnea.

România şi China au semnat, în noiembrie, acorduri de colaborare pentru înfiinţarea în comun a unui parc tehnologic şi reluarea exportului de bovine pentru reproducţie şi carne de porc către China, dar şi mai multe documente de colaborare în energie, inclusiv în domeniul nuclear şi termoelectric.

Surse oficiale au declarat recent agenţiei MEDIAFAX că ICR Beijing va avea sediul într-un mall, după ce autorităţile chineze nu au fost de acord ca sediul să fie în cadrul Ambasadei României la Beijing.

Prin urmare, s-a decis închirierea unui spaţiu într-un mall din capitala chineză, unde ICR va fi vecin cu Institutul Maghiar. De altfel, cele două institute intenţionează să organizeze şi evenimente comune, pentru o mai bună promovare.

Sursele au arătat că ICR Beijing urmează să fie inaugurat în luna septembrie, fiind posibilă prezenţa premierului Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici