Preşedintele BCE: Recuperarea economiei zonei euro va fi graduală şi fragilă

Recuperarea economiei zonei euro va fi graduală şi fragilă, a declarat, miercuri, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, indicând că persistă riscurile ca evolouţia să fie mai slabă decât cea anticipată.

95 afișări
Imaginea articolului Preşedintele BCE: Recuperarea economiei zonei euro va fi graduală şi fragilă

Preşedintele BCE: Recuperarea economiei zonei euro va fi graduală şi fragilă (Imagine: Shutterstock)

Draghi a reiterat poziţia BCE că economia uniunii monetare va începe să-şi revină în a doua parte a anului.

"Vedem o recuperare parţială accelerându-se până la sfârşitul anului şi continuând anul următor (...) Persistă încă riscurile pentru o evoluţie sub aşteptări", a declarat şeful BCE.

Draghi a cerut statelor din zona euro să-şi reformeze economiile pentru a asigura o creştere economică sustenabilă.

"BCE a făcut tot ce a putut pentru a stabiliza pieţele şi pentru a susţine economia. Acum guvernele şi parlamentele trebuie să facă tot ce pot pentru a îmbunătăţi potenţialul de creştere economică. Dacă economia stagnează pentru că nu produce suficient sau pentru că a scăzut competitivitatea, acestea nu pot fi îndreptate de banca centrală", a spus el.

BCE estimează o contracţie de 0,6% a economiei zonei euro în acest an, urmată de revenirea pe creştere anul următor, cu 1,1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici