Preşedintele Hollande menţine taxa de 75 la sută. Cluburile franceze de fotbal vor intra în grevă

Preşedintele Francois Hollande a menţinut, joi, taxa de 75 la sută în cazul salariilor de peste 1 milion de euro, ceea ce înseamnă că grupările de fotbal din Franţa vor intra în grevă în ultimul week-end din noiembrie, aşa cum au promis.

197 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Hollande menţine taxa de 75 la sută. Cluburile franceze de fotbal vor intra în grevă

Francois Hollande (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Necesitatea de a redresa finanţele publice justifică acest efort cerut firmelor care aleg să plătească astfel de salarii", se arată într-un comunicat al preşedinţiei Franţei, după o întâlnire a lui Hollande cu reprezentanţi ai cluburilor de fotbal.

Aceştia din urmă sperau să obţină neretroactivitatea, adică să plătească noua taxă doar pe viitoarele contracte ale jucătorilor.

"Ne menţinem poziţiile. Vom suspenda participarea noastră în comisia Glavany şi menţinem ziua albă (n.r. - fără fotbal în prima şi a doua ligă) din ultimul week-end al lunii noiembrie", a afirmat preşedintele clubului Le Havre, Jean-Pierre Louvel.

Ultima grevă istorică din fotbalul francez a avut loc în 1972.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici