Profitul companiei care administrează aeroporturile Capitalei se va înjumătăţi în acest an

Vânzările Aeroporturi Bucureşti, companie care administrează aerogările din Capitală, vor creşte cu 4,8% în acest an, de la 645,8 milioane lei la 676,8 milioane lei, dar profitul net va scădea de 2,2 ori, având un nivel bugetat de 25,3 milioane lei, de la un câştig de 56,3 milioane lei în 2013.

90 afișări
Imaginea articolului Profitul companiei care administrează aeroporturile Capitalei se va înjumătăţi în acest an

Profitul companiei care administrează aeroporturile Capitalei se va înjumătăţi în acest an (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Informaţiile sunt prezentate într-un raport al Fondului Proprietarea (FP), acţionar cu o participaţie de 20% la compania controlată de stat, prin Ministerul Trasporturilor.

Fondul Proprietatea precizează că informaţiile referitoare la 2013 reprezintă rezultate preliminare, iar cifrele pentru 2014 sunt valori bugetate.

În 2012, Aeroporturi Bucureşti a înregistrat vânzări de 555,5 milioane lei şi un profit net de 53,1 milioane lei, conform sursei citate.

Compania a anunţat la finele lunii ianuarie că anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri preliminată de 613 milioane lei, în urcare cu 10%, la un profit brut de 78 milioane lei, iar cele două aeroporturi pe care le administrează au fost tranzitate de 7,64 milioane pasageri, în creştere cu 1,3% faţă de 2012.

La nivelul primului trimestru, traficul aerian a depăşit 1,5 milioane de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti - Băneasa Aurel Vlaicu, numărul pasagerilor fiind mai mare cu 4,5% faţă de perioada similară a anului trecut.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea în 2010, prin fuziunea societăţilor care gestionau cele două aeroporturi din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici