Profitul Samsung a crescut puternic în trimestrul al doilea, însă a dezamăgit piaţa

Profitul operaţional al Samsung Electronics a crescut cu 46% în trimestrul al doilea, la 8,3 miliarde de dolari, rezultatul fiind sub estimările analiştilor, din cauza vânzărilor sub aşteptări ale smartphone-ului Galaxy S4.

4923 afișări
Imaginea articolului Profitul Samsung a crescut puternic în trimestrul al doilea, însă a dezamăgit piaţa

Profitul Samsung a crescut puternic în trimestrul al doilea, însă a dezamăgit piaţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, profitul operaţional al Samsung a coborât la 9.500 miliarde woni sud-coreeni (8,3 miliarde de dolari), potrivit rezultatelor preliminare prezentate vineri de grupul sud-coreean, potrivit Bloomberg.

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg indica un profit operaţional de 10.000 miliarde woni (8,7 miliarde de dolari).

Galaxy S4 a fost lansat în aprilie şi a înregistrat vânzări solide, care însă au dezamăgit aşteptările analiştilor. Acţiunle Samsung au scăzut cu 13% în luna iunie, după ce 15 analişti au redus estimările privind profitul companiei din cauza temerilor că piaţa smartphone-urilor premium se apropie de saturaţie.

Vânzările Samsung au crescut în trimestrul al doilea cu 20%, la 57.000 miliarde woni (50 miliarde de dolari), uşor sub estimările analiştilor.

Acţiunile companiei, care reprezintă 19% din capitalizarea indicelui Kospi al bursei de la Seul, au scăzut vineri cu aproximativ 3% şi afişează un declin de 16% de la începutul anului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici