Proiectele depuse de tinerii fermieri pentru atragerea de finanţare depăşesc de trei ori bugetul

Peste 3.800 de proiecte, în valoare de 137,1 milioane de euro, au fost depuse de tinerii fermieri în sesiunea desfăşurată în perioada 28 noiembrie 2011-13 ianuarie 2012 la oficiile judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

467 afișări
Imaginea articolului Proiectele depuse de tinerii fermieri pentru atragerea de finanţare depăşesc de trei ori bugetul

Proiectele depuse de tinerii fermieri pentru atragerea de finanţare depăşesc de trei ori bugetul (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Astfel, alocarea de 50 de milioane de euro pentru sesiune a fost depăşită de aproape trei ori, iar acordarea finanţării va fi decisă de punctajele obţinute de fiecare proiect în parte.

Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activităţi diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru legumicultură şi ferme vegetale, dar şi pentru creşterea animalelor.

"Acesta este prima sesiune de proiecte în care se constată o creştere însemnată a interesului pentru zootehnie, lucru datorat în primul rând noului sistem de calcul al dimensiunii economice a exploataţiei agricole care valorizează superior sectorul de creştere a animalelor. Ca element de noutate, tinerii care au depus proiecte în această sesiune beneficiază de o primă de instalare care poate ajunge la 40.000 de euro, faţă de 25.000 de euro în anii precedenţi", a declarat într-un comunicat Mihai Gavril Vădan, directorul general al APDRP.

Următoarea sesiune pentru depunerea proiectelor de finanţare nerambursabilă aferentă măsurii 112-"Instalarea tinerilor fermieri" va avea loc în perioada 1-29 iunie 2012, fiind disponibili atunci peste 120 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici