PSD a modificat în comisiile de muncă rectificarea bugetară: creşterea pensiilor cu 40%

  • PSD a modificat în comisiile de muncă rectificarea bugetară în forma propusă de ei: 40% creşterea pensiilor
  • Orban cere parlamentarilor să treacă proiectul în forma Guvernului: 14%
  • Ministrul Florin Cîţu spune că 4 miliarde de lei e impactul la bugetul de stat pentru creşterea cu 14%
12104 afișări
Imaginea articolului PSD a modificat în comisiile de muncă rectificarea bugetară: creşterea pensiilor cu 40%

PSD face ce vrea în Parlament. Deşi pensiile au crescut cu 14%, PSD a profitat de majoritatea pe care încă o deţine pentru a da peste cap decizia Guvernului. Social-democraţii au modificat amendamentul la rectificarea bugetară pe punctul de pensie şi au trecut majorarea cu un procent de 40%.

Proiectul urmează să primească vot în plen.

Orban le-a cerut în numeroase rânduri parlamentarilor să adopte rectificarea în forma iniţială. El avertizează că astfel de schimbări vor produce un dezechilibru la nivel economic. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spune că impactul creşterii cu 14% este de 4 miliarde de lei pentru bugetul de stat.

„Solicit parlamentarilor să susţină OUG de rectificare a bugetului, pentru că e construită analizelor, studiilor de impact şi a resurselor efective de care dispunem. Orice cheltuială suplimentară va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele şi riscă să compromită perspectivele de relansare economică”, spune Orban. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici