PSD propune impozitarea diferenţiată a veniturilor, cu trei cote, de 15%, 25% şi 35%

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a prezentat marţi un program alternativ anticriză al social-democraţilor, bazat pe impozitarea diferenţiată în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%.

39 afișări
Imaginea articolului PSD propune impozitarea diferenţiată a veniturilor, cu trei cote, de 15%, 25% şi 35%

PSD propune impozitarea diferenţiată a veniturilor, cu trei cote, de 15%, 25% şi 35% (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Pogramul alternativ de soluţii al PSD, prezentat de Năstase, împreună cu deputaţii Constantin Niţă, Iulian Iancu şi senatorul Viorel Ştefan, a fost denumit "Solidaritate pentru Dezvoltare".

Acesta propune o impozitare diferenţiată a veniturilor, în trei trepte, de 15%, 25%, respectiv 35%.

Întrebat la ce niveluri de salarizare s-ar aplica aceste trei cote, Năstase a răspuns că specialiştii PSD încă fac simulări şi aşteaptă date de la Ministerul Finanţelor.

"Aşteptăm aceste date, pentru a ne poziţiona corect, pentru a nu genera comentarii inutile", a adăugat el, menţionând ca reper doar salariul mediu pe economie.

În varianta scrisă a programului PSD se menţionează intenţia păstrării nivelului actual de impozitare, respectiv cota de 15% în varianta social-democraţilor, pentru cei cu venituri de până la 4.000 lei.

Social-democraţii propun ca această impozitare diferenţiată să fie însoţită de deduceri fiscale pentru investiţii, educaţie, asigurări şi confort termic.

O altă măsură propusă de PSD este reducerea cu 3% a CAS, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator şi scăderea impozitului pe profit şi pe dividende la 15%.

Neimpozitarea profitului reinvestit, majorarea gradului de absorbţie a fondurilor europene, introducerea licitaţiilor electronice la toate achiziţiile publice, diminuarea arieratelor, modificarea coşului de alimentare cu gaze naturale din producţia internă pentru persoanele fizice, introducerea a trei puncte vamale pentru produsele petroliere şi a patru puncte vamale pentru produsele din alcool şi tutun, dublarea redevenţelor pentru exploatarea resurselor naturale şi eliminarea impozitului minim sunt alte măsuri alternative propuse de PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici