Putin pledează pentru intensificarea cooperării economice cu Occidentul: "Pragmatismul prevalează în ciuda dificultăţilor contextului politic"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a pronunţat sâmbătă în favoarea intensificării cooperării economice cu Occidentul, în numele "bunului simţ" şi în pofida sancţiunilor, lansând un proiect de explorare petrolieră ruso-american în Arctica, relatează AFP.

449 afișări
Imaginea articolului Putin pledează pentru intensificarea cooperării economice cu Occidentul: "Pragmatismul prevalează în ciuda dificultăţilor contextului politic"

Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Compania americană ExxonMobil şi grupul rus Rosneft au iniţiat operaţiuni de explorare în Marea Kara, în nordul Siberiei.

"Transmitem felicitări pentru acest proiect şi suntem dispuşi să intensificăm cooperarea cu partenerii noştri", a declarat Putin.

"Companiile înţeleg foarte bine necesitatea unei astfel de cooperări. Pragmatismul şi bunul simţ prevalează, în pofida dificultăţilor contextului politic actual, iar acest lucru este mulţumitor", a subliniat preşedintele Rusiei.

Proiectul de explorare petrolieră ruso-american nu a fost afectat de recentele sancţiuni occidentale impuse Rusiei din cauza crizei din Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici