Qatarul ar putea investi în centrala nucleară de la Kozlodui

Qatarul este interesat să investească în centrala nucleară de la Kozlodui, situată în nordul Bulgariei, anunţă Guvernul de la Sofia, după ce premierul Boiko Borisov s-a întâlnit cu şeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, în cursul vizitei la Doha, informează site-ul Novinite.com.

130 afișări
Imaginea articolului Qatarul ar putea investi în centrala nucleară de la Kozlodui

Qatarul ar putea investi în centrala nucleară de la Kozlodui (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Guvernului de la Sofia, Qatarul a exprimat interes pentru construirea Reactorului numărul 7 al centralei nucleare de la Kozlodui.

Borisov a afirmat că Bulgaria a decis construirea unui nou reactor nuclear, de ultimă generaţie, la Kozlodui, pentru a asigura nevoile energetice ale Bulgariei printr-o soluţie acceptabilă din punctul de vedere al mediului înconjurător.

Guvernul de la Sofia caută un investitor strategic pentru modernizarea centralei atomoelectrice. Şeicul Al-Thani a exprimat interes pentru strategia energetică a Bulgariei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici