RATB şi Metrorex vor fi comasate

Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi compania Metrorex vor fi comasate într-o nouă instituţie, denumită Autoritatea Metropolitană de Transport, conform unui proiect de act normativ, elaborat de Ministerul Transporturilor, care va fi transmis Guvernului.

36 afișări
Imaginea articolului RATB şi Metrorex vor fi comasate

RATB şi Metrorex vor fi comasate

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, joi, că ministerul a finalizat proiectul de înfiinţare a Autorităţii Metropolitane de Transport şi va trimis Guvernului în perioada următoare.

Potrivit ministrului, Autoritatea de Metropolitană de Transport va fi subordonată Guvernului şi va avea statul de coordonator principal de credite şi se va ocupa de managementul traficului, de proiectele de dezvoltare a companiilor Metrorex şi RATB, cât şi de partea de cale ferată, care va fi cuprinsă în cadrul Autorităţii.

Orban a menţionat că finanţarea Autorităţii se va face de la bugetul de stat, venituri proprii şi alte credite, interne sau externe.

"Autoritatea Metropolitană va coodona nu numai transportul public, ci şi toate proiectele de modernizare ale companiei Metrorex şi de cale ferată, care va fi cuprinsă în administrarea instituţiei", a spus Orban.

Ministrul a mai adăugat că Autoritatea va fi condusă de către un consiliu, format din 11 membri, din cadrul următoarelor instituţii: Ministerul Transporturilor, Primăria Municipiului Bucureşti, autorităţi judeţene şi locale, Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici