RECORD: 17 milioane de turişti, pe câmpurile de flori olandeze/ "Bucuraţi-vă de flori, respectaţi-ne mândria"

Biroul Olandez de Turism estimează un număr de peste 17 milioane de vizitatori ai ţării, pe parcursul sărbătorilor pascale, un record din punct de vedere al turismului înregistrat în Olanda, informează Reuters.

967 afișări
Imaginea articolului RECORD: 17 milioane de turişti, pe câmpurile de flori olandeze/ "Bucuraţi-vă de flori, respectaţi-ne mândria"

RECORD: 17 milioane de turişti vor vizita câmpurile de flori olandeze în această primăvară

Jos Vranken, directorul Biroului Olandez de Turism a declarat că se aşteaptă ca turiştii să cheltuiască în jurul a 300 de milioane de euro - un avantaj pentru economia naţională. Mulţi dintre aceştia sunt atraşi de muzeele ţării şi de alte oferte culturale, dar în luna aprilie, câmpurile de flori şi expoziţia de flori Keukenhof din oraşul Haga vor lua locul altor atracţii de pe listele cu obiective ale turiştilor.

Atât turiştii străini, cât şi olandezii folosesc platforma „Flower Radar” - „Radar pentru flori” pentru a identifica, în timp real, câmpurile înflorite. Deşi fotografiile postate pe reţele de socializare reprezintă publicitate gratuită pentru statul olandez, există şi numeroase efecte negative ale acestora, „agricultorii semnalează o deteriorare din ce în ce mai profundă a terenurilor, cauzată de turiştii care le încalcă, în încercarea de a face fotografii”.

Semne cu mesaje precum „Enjoy the Flowers, Respect Our Pride” (Bucuraţi-vă de flori, respectaţi-ne mândria) au fost instalate la marginea mai multor câmpuri cu flori, pentru a încuraja oamenii să facă fotografii fără a călca plantele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici