ROBOR creşte pe toate liniile de scadenţe şi atinge noi maxime ale ultimilor ani / Cumpărăturile pe credit, mai scumpe; ratele la casă, mai mari

ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut din nou, vineri, la 2,18% - un maxim al ultimilor trei ani, iar la celelalte scadenţe (de la overnight la 12 luni) a avut creşteri pe linie, arată datele Băncii Naţionale a României.

2686 afișări
Imaginea articolului ROBOR creşte pe toate liniile de scadenţe şi atinge noi maxime ale ultimilor ani / Cumpărăturile pe credit, mai scumpe; ratele la casă, mai mari

ROBOR creşte pe toate liniile de scadenţe şi atinge noi maxime ale ultimilor ani / Cumpărăturile pe credit, mai scumpe şi rate la casă, mai mari

Indicele la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a majorat la 2,29%, de la 2,19% cât fusese cotat joi, 16 noiembrie.

ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la 2,31%, de la 2,22%.

La începutul acestui an, ROBOR la trei luni era cotat la 0,87%, iar din septembrie a început să urce, trecând pragul de 1%, apoi în 15 noiembrie a trecut şi pragul de 2%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici