Romaero Băneasa cere acordul acţionarilor pentru un plan de restructurare şi disponibilizări

Producătorul de componente pentru avioane Romaero Băneasa (RORX) a convocat acţionarii pe 7 iulie pentru a aproba planul de restructurare, redresare şi reorganizare a companiei pe 12 luni începând cu 2016.

796 afișări
Imaginea articolului Romaero Băneasa cere acordul acţionarilor pentru un plan de restructurare şi disponibilizări

Romaero Băneasa cere acordul acţionarilor pentru un plan de restructurare şi disponibilizări (Imagine: Gabriel Petrescu / Mediafax Foto)

Producătorul de componente pentru avioane Romaero Băneasa (RORX) a convocat acţionarii pe 7 iulie pentru a aproba planul de restructurare, redresare şi reorganizare a companiei pe 12 luni începând cu 2016.

De asemenea, acţionarii va trebui să aprobe planul de disponibilizare şi să revoce unii membrii ai consiliului de administraţie al companiei. Romaero are aproape 990 de angajaţi.

Compania are o capitalizare de 106 mil. lei şi este listată pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO. La cea mai recentă şedinţă cu acţiuni, de pe 12 mai 2016, preţul unei acţiuni era cotat la 17 lei, în scădere cu 12,37% de la începutul acestui an. În perioada mai 2015 - mai 2016, preţul acţiunilor a urcat cu 26%.

În 2014, Romaero a înregistrat pierderi de 45 mil. lei, de peste două ori mai mari faţă de cele raportate în anul 2013, când compania de stat a avut un rezultat negativ de 20 mil. lei. Compania este controlată în proporţie de 51,9% de statul român prin Ministerul Economiei, urmat de SIF Muntenia cu 25,85%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici