Romgaz va participa la licitaţia ANRM pentru concesionare de noi perimetre de hidrocarburi

Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş (SNG) va participa la licitaţia pe care Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) o va organiza anul viitor pentru concesionarea unor perimetre de hidrocarburi, a declarat marţi directorul general adjunct al companiei, Dumitru Rotaru.

296 afișări
Imaginea articolului Romgaz va participa la licitaţia ANRM pentru concesionare de noi perimetre de hidrocarburi

Romgaz va participa la licitaţia ANRM pentru concesionare de noi perimetre de hidrocarburi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Romgaz va investi în viitor în principal în gaze convenţionale, dar face de ani de zile şi foraj în zăcăminte cu permeabilitate foarte slabă. Bineînţeles că vom participa la licitaţia ANRM", a afirmat Rotaru la deschiderea tranzacţionării la bursă a acţiunilor.

ANRM va scoate la licitaţie, în prima parte a anului viitor, concesionarea a 36 de noi perimetre de hidrocarburi, atât on-shore, cât şi off-shore. Cea mai recentă licitaţie în vederea concesionării pentru explorare şi exploatare a unor perimetre de hidrocarburi a avut loc în 2010.

Statul a vândut 15% din acţiunile Romgaz prin oferta iniţială pe Bursă, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 391 milioane euro).

Compania este controlată de Departamentul pentru Energie şi este unul dintre cei doi producători mari de gaze din România, celălalt fiind OMV Petrom (SNP).

Romgaz şi OMV Petrom asigură peste 90% din producţia de gaze din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici