Samsung a înlocuit directorul de design al dispozitivelor mobile, pe fondul scăderii vânzărilor

Samsung Electronics l-a înlocuit pe directorul de design al dispozitivelor mobile, pe fondul declinului vânzărilor şi al proceselor cu Apple pe tema drepturilor de proprietate intelectuală.

103 afișări
Imaginea articolului Samsung a înlocuit directorul de design al dispozitivelor mobile, pe fondul scăderii vânzărilor

Samsung a înlocuit directorul de design al dispozitivelor mobile, pe fondul scăderii vânzărilor (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Chang Dong Hoon a fost înlocuit de Lee Min Hyouk, de la 1 mai, a anunţat joi Samsung, fără să explice motivul deciziei. Chang va continua să coordoneze strategia de design la nivelul companiei, în timp ce Lee se va concentra pe dispozitivele mobile, inclusiv pe gamele Galaxy S şi Note, relatează Bloomberg.

Decizia a venit la circa o săptămână după ce Samsung a raportat cele mai scăzute vânzări ale diviziei de telefoane mobile din ultimele cinci trimestre, în timp ce producătorii chinezi câştigă cotă de piaţă cu aparate ieftine, dotate cu funcţii multiple.

Vânzările grupului au scăzut cu 9% în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar profitul net a urcat cu 5,9%, la 7.570 miliarde de woni (7,3 miliarde dolari). Veniturile diviziei de telefoane a Samsung, cea mai mare a grupului, au scăzut la 32.400 miliarde de won (32 miliarde dolari) în primele trei luni ale anului, cel mai redus nivel atins după ultimul trimestru din 2012.

Divizia de dispozitive mobile asigură 76% din profitul operaţional al Samsung.

Cota Samsung Electronics pe piaţa smartphone a scăzut pentru prima oară în ultimii cinci ani, iar acţiunile grupului au înregistrat de la începutul anului un declin de 1,6%.

"Decizia arată cât de mult vrea Samsung să schimbe strategia în domeniul telefoanelor. Inovaţiile hardware şi îmbunătăţirea funcţiilor nu reuşesc să entuziasmeze consumatorii", a declarat Nam Dae Jong, analist la Hana Daetoo Securities în Seoul.

Compania a lansat luna trecută la vânzare smartphone-ul Galaxy S5, cu funcţii care includ ecran de 5,1 inci, recunoaştere de amprentă, cameră de 16 megapixeli, senzor pentru ritmul cardiac şi carcasă rezistentă la apă.

Samsung anticipează că vânzările de aparate S5 le vor depăşi pe cele de S4. Grupul a livrat 63,5 milioane de Galaxy S4 până la sfârşitul lunii februarie, conform estimărilor analiştilor.

Potrivit Strategy Analitycs, cota Samsung pe piaţa globală de smartphone-uri a scăzut în primul trimestru la circa 31%, de la 32% în urmă cu un an.

Săptămâna trecută, un tribunal american a obligat Samsung să plătească Apple daune de 120 milioane de dolari pentru încălcarea unor patente, cele două companii fiind implicate în mai multe procese la nivel mondial. Apple ceruse daune de 2 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici