Samsung a lansat o variantă mini a smartphone-ului Galaxy S III

Grupul sud-coreean Samsung a lansat vineri la nivel global smartphone-ul Galaxy S III Mini, o versiune mai mică a Galaxy S III, introdus pe piaţă în mai, însă modelul mai compact dispune şi de specificaţii tehnice mai slabe.

1734 afișări
Imaginea articolului Samsung a lansat o variantă mini a smartphone-ului Galaxy S III

Samsung a lansat o variantă mini a smartphone-ului Galaxy S III (Imagine Arhiva: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă speraţi la cel mai bun telefon Android al Samsung, pregătiţi-vă să fiţi dezamăgiţi. Galaxy S III Mini este într-adevăr mai compact faţă de Galaxy S III, având în vedere ecranul touchscreen HD de 4 inci, faţă de 4,8 inci la Galaxy S III, dar şi specificaţiile au fost reduse", scrie Wall Street Journal.

Ecranul (Super AMOLED WVGA) are o rezoluţie de 800 x 600 pixeli, faţă de 1.280 x 720 în cazul predecesorului mai mare. Camera principală de 8 megapixeli a S III a fost înlocuită cu una de 5 megapixeli, iar cea frontală cu una VGA. Dimensiunile telefonului sunt 121,55 mm, 63 mm, 9,85 mm, iar greutatea de 111,5 grame.

Procesorul dual-core de 1,5 GHz al SIII a fost, de asemenea schimbat cu unul mai slab, dual-core de 1 GHz.

Un avantaj al Mini faţă de SIII este că acesta este livrat cu ultimul sistem de operare Android, 4.1 Jelly Bean. Smartphone-ul va oferi şi aplicaţia de asistent personal Voice, dar şi funcţia NFC SBeam, folosită pentru transferul de fişiere între telefoanele din seria Galaxy S III şi dispozitive Galaxy Note II.

În privinţa conectivităţii, S III Mini nu are suport LTE, în linie cu strategia de a viza reţelele 3G mai răspândite la nivel global.

Potrivit Samsung, noul model vizează publicul care vrea un telefon mai "practic".

Grupul a anunţat că Mini va fi introdus în Europa mai târziu pe parcursul acestui an. Magazinul online din Germania al grupului afişează preţuri de 399 euro pentru S III Mini, faţă de 550 euro pentru cel mai ieftin S III.

Alte specificaţii includ Bluetooth 4.0, memorie de 8GB sau 16GB cu posibilitatea de a fi crescută până la 32GB. Bateria de 1.500mAh este mai mică, astfel că un utilizator ar trebui să se aştepte să încarce telefonul zilnic, potrivit portalului CNET.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici