Săptămână cu suspans pe bursă. Companiile listate la New York afişează rezultatele financiare

  • Săptămâna acesta se afişează rezultatele financiare ale companiilor listate pe bursa NY
  • Primul trimestru din 2020 a adus Amazon, Facebook, Google venituri pe plus.
  • Andrei Pitiş, fondator Simple Capital, spune la ce se vor uita investitorii.
314 afișări

Săptămâna aceasta se vor anunţa rezultatele financiare din primul trimestru ale giganţilor din economia globală pe bursa de la New York. Cine va câştiga după un an de criză? Cine va fi o surpriză neplăcută? Amazon, Tesla, Google, Facebook sau Apple sunt companiile spre care toţii ochii din business sunt atenţi.

Pe Andrei Pitiş îl ştii drept creatorul primului ceas inteligent românesc pe care l-a şi vândut către FitBit. Acum are business-ul propriu, Simple Capital, companie de investiţii. El îţi spune că, deşi firmele de tehnologie sunt vedetele timpurilor noastre, modelele diferite de business pe care le au, pot surprinde investitorii.

ANDREI PITIŞ fondator Simple Capital: Investitorii se uită la modelul de business al unei companii de tehnologie. Amazon, Google, au cloud, Facebook are venituri din marketing. Investitorii se uită în ce măsură cred că Musk va face chestii senzaţionale în viitor şi atunci acordă o valoare mai mare companiei. Îmi plac companiile care se reinventează. Mi se pare că Amazon este o astfel de companie şi mă uit cu interes la ce se va întâmpla după plecare lui Bezos de la cârmă. 

Cât despre victoria UiPath, Andrei crede că a deschis o poartă companiilor româneşti. Chiar şi el a început investiţii în companii de tehnologie care ajută firme vechi să evolueze digital. Acum 2 ani a pus la cale un plan ambiţios: să investească în companii pentru a scoate 100 de milionari în IT-ul românesc.

ANDREI PITIŞ fondator Simple Capital: Nu numai că a pus România pe hartă, a deschis o poartă foarte însemnată. Fonduri din America caută următoarele UiPath din România să le găsească la început. Soluţiile de digitalizare create în România au mai multă legitimitate să vândă extern. Cred că România are un foarte mare potenţial de a face disruption prin produse tehnologice. Am în portofoliu 22 de companii, nu toate valorează peste un milion, dar multe valorează peste un milion.

ESTIMĂRI PRIMUL TRIMESTRU 2021

  • AMAZON +39% VENITURI
  • FACEBOOK +34% VENITURI
  • ALPHABET +26% VENITURI

Sursă: Bloomberg, FinanceYahoo.com

REZULTATE PRIMUL TRIMESTRU 2020

  • AMAZON -PROFIT 4 MILIARDE DOLARI (+26% VS.2019)
  • FACEBOOK- CÂŞTIG NET  4,9  MILIARDE DOLARI (+18% VS.2019)
  • ALPHABET (GOOGLE) – PROFIT 6.8 MILIARDE DOLARI

Sursă: EFE, CNBC, ZF

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici