Secretarul de stat Manuel Donescu trece de la Economie la Transporturi

Manuel Donescu, în prezent secretar de stat în Ministerul Economiei, va fi numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, decizia în acest sens putând fi semnată chiar în cursul zilei de joi.

944 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat Manuel Donescu trece de la Economie la Transporturi

Secretarul de stat Manuel Donescu (Imgine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

În prezent, Ministerul Transporturilor are trei secretari de stat: Călin Bogdan Găurean, Nicu Buică şi Cristian Ghibu, cel care a coordonat activitatea instituţiei în perioada interimatului lui Victor Ponta la minister.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, declara, în 26 septembrie, că în instituţia pe care o conduce există o nevoie acută de personal competent şi de oameni "care să şi muncească" şi intenţionează să organizeze concursuri pentru a face angajări pe locurile vacante.

"La nivelul ministerului intenţionez să angajez oameni competenţi, pentru că, ceea ce am găsit în minister ... au fost foarte multe locuri vacante şi o nevoie foarte mare, o nevoie acută, de personal calificat, competent, de oameni care într-adevăr să şi muncească", declara ministrul Transporturilor, pentru MEDIAFAX.

Tot atunci, ministrul a afirmat că a decis să retragă atribuţiile secretarului de stat Cristian Ghibu.

"Cel puţin pe domeniul pe care îl avea în atribuţii domnul Ghibu, am considerat că am nevoie să lucrez cu oameni care într-adevăr sunt conectaţi, nu numai la nivel naţional, dar şi la nivel internaţional, în problematica aceasta a strategiilor pe care noi vrem să le implementăm: strategia naţională privind modernizarea şi reabilitarea infrastructurii feroviare, în acord cu priorităţile şi obiectivele europene. Eu cred că pentru acest post, pentru această poziţie, este cu adevărat nevoie de oameni care să aibă o gândire strategică, nu doar la nivel naţional, dar şi la nivel european, oameni care să fi lucrat în domeniu, oameni care să poată într-adevăr nu numai să realizeze strategia, dar s-o şi implementeze", a afirmat ea, precizând că deocamdată nu a găsit un inlocuitor pentru acesta.

Donescu, fost consilier personal al ministrului Daniel Chiţoiu, susţinut de PNL, a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei în luna februarie, din postura de director adjunct în minister, cu atribuţii în comerţ exterior şi relaţii internaţionale.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul ministerului, Manuel Donescu a lucrat şi în Ministerul Afacerilor Externe în cadrul căruia a ocupat funcţiile de prim-colaborator al şefului de misiune şi consilier diplomatic în cadrul Ambasadei României la Beijing (2008-2010), precum şi secretar I la Ambasada României la Tokyo (2004-2008).

A profesat ca avocat, membru al Baroului Bucuresti, Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR), în prezent fiind suspendat urmare solicitării de a fi trecut pe tabloul
avocaţilor incompatibili.

Manuel Donescu a absolvit Facultăţile de Drept (1996) şi Istorie (1994) ale Universităţii din Bucureşti şi cursurile postuniversitare de specializare în management bancar si bursier din cadrul Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din Academia de Studii Economice Bucureşti (1999-2000).

Alte cursuri absolvite: referent comerţ exterior - Centrul de Perfecţionare, Consultanţă şi Management în Comerţul Internaţional PERCOMEX SA (2001), management în cadrul „Young Managers Programme” - Cyprus International Institute of Management (2003), manager de proiect (2011) şi trainer (2011) - Corpul Experţilor în
Accesarea Fondurilor Structurale şi de Coeziune Europene.

Vorbeşte fluent limba engleză. S-a născut la 24 februarie 1970 la Focşani şi este căsătorit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici