Secretul luat în mormânt de un mogul Bitcoin. Ce vor să facă investitorii care au pierdut 190 de milioane de $

Gerald Cotton, de 30 de ani, a murit în anul 2018 în circumstanţe care au trezit suspiciuni unor clienţi prejudiciaţi ai companiei QuadrigaCX. Fondatorul companiei a luat cu el în mormânt secretul unei parole cruciale, potrivit The Guardian.

2426 afișări
Imaginea articolului Secretul luat în mormânt de un mogul Bitcoin. Ce vor să facă investitorii care au pierdut 190 de milioane de $

Exhumarea unui mogul Bitcoin, cerută de investitorii care au pierdut peste 190 de milioane de dolari

Avocaţii clienţilor unei companii de schimb de criptovalută aflate în insolvenţă au solicitat poliţiei să dezgroape corpul fondatorului pentru cercetări în vederea recuperării unor sume blocate de peste 190 de milioane de dolari în Bitcoin. Cererea înaintată vineri Poliţiei Canadiene invocă motivul „morţii în circumstanţe suspicioase” pentru a efectua o autopsie postmortem, a relatat The Guardian.

 Cotton a decedat în decembrie 2018, în urma unor complicaţii provocate de boala Crohn. Acesta se afla în luna de miere, în Jaipur, India, cu soţia Jennifer Robertson. Corpul fondatorului QuadrigaCX a fost repatriat şi îngropat în Halifax, Nova Scoţia.

La scurt timp după survenirea morţii, aproximativ 80.000 de utilizatori ai cele mai mari platforme de conversie valutară virtuală la acel moment au realizat că nu îşi pot accesa fondurile, în valoare totală de peste 190 de milioane de dolari. Cotton era singura persoană care putea acorda permisiunile necesare, iar soţia, care e în prezent în posesia laptopului acestuia, nu are acces la parolele respective. „Laptopul e criptat, iar eu nu cunosc parolele şi informaţiile prin care se pot recupera datele”, a mărturisit ea în timpul audierilor.

S-au făcut de asemenea speculaţii cum că Gerald Cotton ar fi de fapt în viaţă, iar banii dispăruţi ar fi ajuns în conturile acestuia. Cadavrul bărbatului este esenţial pentru elucidarea acestui mister, cu atât mai mult cu cât analize recente au descoperit că existau mai multe nereguli în modul de funcţionare al companiei, care probabil alimentau stilul de viaţă luxos al celor doi soţi.

Autorităţile canadiene, precum şi FBI-ul, contribuie la investigarea companiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici