Şeful BCE: Cea mai bună modalitate de reducere a deficitelor bugetare este tăierea din cheltuieli

Cea mai bună modalitate prin care guvernele pot reduce deficitele bugetare este tăierea de cheltuieli, nu majorarea taxelor, a declarat, joi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

139 afișări
Imaginea articolului Şeful BCE: Cea mai bună modalitate de reducere a deficitelor bugetare este tăierea din cheltuieli

Mario Draghi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consolidarea fiscală trebuie să se concentreze pe reduceri de cheltuieli şi nu pe majorări de taxe. Este esenţial ca efortul de consolidare să fie perceput ca fiind credibil, ireversibil şi structural pentru a avea un impact asupra randamentelor obligaţiunilor guvernamentale", a declarat Draghi, citat de CNBC, într-un discurs la Universitatea Bocconi din Milano.

Tot joi, Joerg Asmussen, membru în consiliul director al BCE, a declarat că ţările din zona euro, inclusiv Germania şi Franţa, trebuie să-şi reformeze economia şi să facă eforturi mai mari pentru a-şi păstra nivelul de trai.

Europa este afectată puternic de criza datoriilor din zona euro. Mai multe state ale uniunii monetare, inclusiv Spania şi Italia, au fost puse sub presiune pe pieţele financiare, din cauza îndatorării, percepută de investitori ca fiind prea ridicată. Costurile de împrumut ale acestor ţări au urcat la niveluri considerate nesustanbile pe termen lung.

BCE a fost nevoită să anunţe un program nelimitat de achiziţii de obligaţiuni guvernamentale pentru a calma neliniştea investitorilor. Programul nu a fost, încă, activat pentru niciun stat, întrucât este condiţionat de acceptarea unor măsuri dure de austeritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici