Şeful Facebook le-a dat pentru prima dată explicaţii acţionarilor privind scăderea de la bursă: "Suntem dezamăgiţi de cotaţia acţiunilor pe parcursul anului trecut"

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a fost nevoit să răspundă investitorilor nemulţumiţi de scăderea acţiunilor companiei la bursă, la prima adunare generală a acţionarilor de la listare, în luna mai.

355 afișări
Imaginea articolului Şeful Facebook le-a dat pentru prima dată explicaţii acţionarilor privind scăderea de la bursă: "Suntem dezamăgiţi de cotaţia acţiunilor pe parcursul anului trecut"

Mark Zuckerberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zuckerberg a răspuns timp de jumătate de oră la întrebările acţionarilor, deranjaţi de declinul de aproape 40% al cotaţiei faţă de preţul de listare din mai anul trecut, potrivit Wall Street Journal.

Tirul de întrebări care denotă nemulţumire arată cât de mult are de făcut Zuckerberg pentru a convinge Wall Street că poate construi afacerea la care au sperat investitorii când au cumpărat acţiuni ale companiei.

Şeful Facebook a admis în remarcile anterioare sesiunii de întrebări că evoluţia preţului acţiunilor a fost frustrantă.

"Suntem dezamăgiţi de cotaţia acţiunilor pe parcursul anului trecut. Ne aşteptăm să existe fluctuaţii", a spus el.

Zuckerberg a apărat modelul de afaceri al companiei şi o serie de decizii recente, precum schimbări care vizează aplicaţiile mobile şi noi produse pentru publicitate. Spre sfârşitul discursului, Zuckerberg a spus că preţul acţiunilor nu a afectat planurile sale privind Facebook.

Comentariile acestuia nu au calmat însă investitorii supăraţi, scrie Wall Street Journal.

Mulţi dintre aceştia s-au folosit de timpul pe care îl aveau alocat să vorbească la microfon pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de evoluţia acţiunilor şi pentru a presa şefii companiei să dea detalii despre modul în care vor aduce beneficii acţionarilor. Unul dintre participanţi a numit evoluţia acţiunilor drept un "dezastru".

Zuckerberg a încercat să dea asigurări că îi pasă de banii pe care ar trebui să-i aducă investitorilor. Şeful companiei a afirmat că îşi petrece cea mai mare parte a timpului analizând produse în diverse etape, inclusiv pe partea de publicitate, şi este implicat activ în iniţierea de proiecte noi care să aducă profit.

În timpul unei discuţii ample, Zuckerberg a reiterat poziţia companiei în privinţa cererilor de date transmise de guvernul SUA, după ce în presă au apărut informaţii că Facebook şi alte companii de internet pun la dispoziţia Agenţiei pentru Securitate Naţională din SUA (National Security Agency - NSA) astfel de informaţii.

Agenţiile guvernamentale nu se pot conecta la serverele Facebook, iar în cazul în care acestea au mandat pentru obţinerea anumitor date, sunt urmate proceduri similare cu cele folosite pentru alte dispoziţii ale justiţiei. Facebook transmite autorităţilor "informaţii minime" pentru a respecta legea, a spus el.

În pofida tensiunilor de la adunarea generală, acţionarii au aprobat, conform aşteptărilor, propunerile conducerii Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici