Societe Generale Securities Services România a fost mandatată de BERD ca bancă custode pentru România

Structura din România a Societe Generale Securities Services (SGSS), care operează în cadrul BRD, filială a Societe Generale, a fost mandatată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional în România, în calitate de bancă custode pentru România.

122 afișări
Imaginea articolului Societe Generale Securities Services România a fost mandatată de BERD ca bancă custode pentru România

Societe Generale Securities Services România a fost mandatată de BERD ca bancă custode pentru România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Activele BERD sunt transferate treptat în custodia SGSS, ceea ce poziţionează SGSS drept unul dintre principalii săi parteneri locali. Potrivit contractului de mandat, SGSS va oferi şi alte servicii cu valoare adăugată, precum decontarea tranzacţiilor bursiere şi OTC pe piaţa românească, suport pentru IPO-urile locale şi emisiunile de obligaţiuni guvernamentale listate pe piaţa primară, servicii de operaţiuni cu titluri şi de gestiune a trezoreriei derivate din operaţiunile de custodie", se arată într-un comunicat al SGSS.

Societe Generale furnizează servicii de custodie prin intermediul filialei sale BRD de 13 ani.

SGSS are în portofoliu în România servicii locale şi globale de custodie, compensare şi decontare pentru toate clasele de active, precum şi servicii de bancă depozitară şi servicii pentru emitenţi.

BERD este o instituţie financiară internaţională care susţine proiecte în peste 30 de ţări, din Europa de Est până în Asia Centrală şi în ţările din sudul şi estul Mediteranei, promovând antreprenoriatul şi favorizând tranziţia către economia de piaţă deschisă şi democratică.

"BERD va dezvolta în următorii ani proiecte care îi vor permite României să îşi menţină stabilitatea în sectorul financiar, susţinând creşterea companiilor mari şi a IMM-urilor româneşti", se mai spune în comunicat.

Capitalul BERD este deţinut de 64 de ţări, Uniunea Europeană şi Banca Europeană de Investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici