Software de inteligenţă artificială folosit în Japonia pentru prinderea hoţilor din magazine

Noul software de inteligenţă artificială Vaakeye este utilizat în Japonia pentru a monitoriza limbajul corpului cumpărătorilor şi pentru a semnala intenţia unora de a fura din magazine, transmite CNN.

586 afișări
Imaginea articolului Software de inteligenţă artificială folosit în Japonia pentru prinderea hoţilor din magazine

Software de inteligenţă artificială folosit în Japonia pentru prinderea hoţilor din magazine

Software-ul, care este realizat de un start-up din Tokyo numit Vaak, este diferit de celelalte sisteme similare, care recunosc trăsăturile persoanelor care au cazier penal, în timp ce software-ul VaakEye utilizează comportamentul persoanelor din magazin pentru a prezice furtul.

Fondatorul companiei, Ryo Tanaka, a declarat că echipa sa a integrat în algoritmul sistemului echivalentul a 100.000 de ore de înregistrări de cameră video pentru a îmbunătăţi sistemul de supraveghere în a monitoriza totul, de la expresiile faciale ale cumpărătorilor, la mişcările şi îmbrăcămintea lor.

Încă de luna trecută, de la lansarea sistemului de supraveghere, VaakEye a fost deja instalat în 50 de magazine din Japonia.

Compania Vaak susţine că furtul din magazine a scăzut cu 77% în timpul unei perioade de testare a software-ului în magazinele locale, iar acest sistem ar putea ajuta la reducerea costurilor globale a furtului din magazine, care au însumat pierderi de 34 miliarde de dolari în 2017

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici