Şomajul din Marea Britanie, la maximul ultimilor 15 ani

Şomajul din Marea Britanie a crescut în perioada iunie-august la maximul ultimilor 15 ani, amplificând presiunea asupra guvernului pentru măsuri de relaxare fiscală în contextul dificultăţilor tot mai mari ale economiei, transmite Bloomberg.

211 afișări
Imaginea articolului Şomajul din Marea Britanie, la maximul ultimilor 15 ani

Şomajul din Marea Britanie, la maximul ultimilor 15 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rata şomajului a ajuns la 8,1% în intervalul iunie-august, de la 7,9% în mai-iulie, au anunţat autorităţile pentru statistică de la Londra.

Numărul persoanelor fără loc de muncă a urcat la 2,57 milioane, maximul începând din 1994.

Şeful finanţelor britanice, George Osborne, s-a agajat să menţină cel mai aspru program de măsuri de austeritate de după Al Doilea Război Mondial, indiferent de deteriorarea perspectivelor de recuperare economică. Banca Angliei a reluat programul de achiziţie de active, în principal obligaţiuni guvernamentale, în contextul agravării crizei datoriilor din Europa şi a încetinirii economiei mondiale.

"Este o veste rea pentru Marea Britanie. Dacă aş fi printre cei aflaţi la conducerea ţării aş fi un pic îngrijorat", a spus Jim O'Neill, şeful diviziei de administrare de active la Goldman Sachs.

Numărul persoanelor angajate a scăzut cu 178.000 în perioada de trei luni încheiată în august, cel mai mult din iulie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici