SONDAJ: Grecii anticipează că anul viitor va fi mai dificil decât 2012

Peste două tremi dintre greci, între care şi ministrul de Finanţe, Yannis Stournaras, se pregătesc pentru un an mai dificil decât 2012, din cauza crizei economice, potrivit unui sondaj publicat duminică.

247 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Grecii anticipează că anul viitor va fi mai dificil decât 2012

SONDAJ: Grecii anticipează că anul viitor va fi mai dificil decât 2012 (Imagine: Shutterstock)

Sondajul, realizat în 20-21 decembrie în rândul a 1.028 de persoane şi publicat duminică de săptămânalul To Vima, a arătat că 64% dintre greci se aşteaptă la un an şi mai greu pentru Grecia, care va trece prin al şaselea an de recesiune.

Ponderea pesimiştilor a urcat la 71,7% în ceea ce priveşte situaţia personală, în timp ce 77% au declarat că au avut dificultăţi financiare în acest an.

Potrivit estimărilor oficiale, nivelul de trai al grecilor a scăzut cu o treime în ultimii trei ani de austeritate.

Aproape o treime dintre respondenţi se tem cel mai mult de pierderea locului de muncă, în condiţiile în care şomajul afectează mai mult de un sfert din populaţia activă.

În pofida acestor sacrificii, 76,5% dintre greci susţin ca Grecia să rămână în zona euro, faţă de 15,8% care ar vrea revenirea la drahmă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici