Statele Unite revendică 1 miliard de dolari în bitcoin furaţi de pe platforma Silk Road

Statele Unite solicită confiscarea a peste 1 miliard de dolari în bitcoin furaţi de pe platforma online Silk Road, au declarat luni procurorii federali din Manhattan, conform Reuters.

311 afișări
Imaginea articolului Statele Unite revendică 1 miliard de dolari în bitcoin furaţi de pe platforma Silk Road

Statele Unite revendică 1 miliard de dolari în bitcoin furaţi de pe platforma Silk Road

În cea de-a doua cea mai mare confiscare din istoria Departamentului de Justiţie al SUA, agenţii Internal Revenue Service (IRS) au obţinut 50.000 de bitcoin în timpul unei percheziţii efectuate în noiembrie 2021 la locuinţa inculpatului James Zhong din Gainesville, Georgia.

Zhong, în vârstă de 32 de ani, a pledat vineri vinovat de fraudă electronică pentru că a păcălit sistemul de procesare al Silk Road să elibereze fondurile în conturile sale în 2012.

În momentul confiscării, activele valorau peste 3 miliarde de dolari. De atunci, au pierdut aproximativ două treimi din valoare.

O parte din suma în bitcoin furată a fost găsită pe un computer aflat într-o cutie de popcorn depozitată într-un dulap din baie, a declarat agentul special al IRS Trevor McAleenan.

"Timp de aproape 10 ani, locul în care se afla această sumă masivă de bitcoin dispărută s-a transformat într-un mister de peste 3,3 miliarde de dolari", a declarat procurorul Damian Williams din Manhattan. "Nu ne vom opri din urmărirea banilor ... chiar şi până la o placă de circuite pe fundul unei cutii de popcorn".

Guvernul SUA a confiscat Silk Road în 2013, descriind site-ul ca fiind o piaţă masivă de droguri ilegale, folosită pentru spălare de bani.

Creatorul Silk Road, Ross Ulbricht, a fost condamnat în 2015 pentru şapte capete de acuzare pentru că a permis vânzarea ilegală de droguri prin intermediul bitcoin. El a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Zhong ar putea fi condamnat la 27 până la 33 de luni de închisoare, deşi procurorii pot solicita o pedeapsă mai mare.

De asemenea, acuzatul a fost de acord să renunţe la participaţia sa la o companie imobiliară, plus 661.900 de dolari şi alte bunuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici