Studiu: 80% din tinerii din UK ar prefera să-şi cumpere o casă decât să închirieze una, dar nu îşi permit

  • Patru din cinci chiriaşi ar prefera mai degrabă să deţină o casă, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.
  • Proprietăţile deţinute în rândul tinerilor s-au redus aproape la jumătate raportat la anii 1980
  • Un depozit de 20% pe o casă costă acum echivalentul a 110% din câştigul mediu anual înainte de impozitare al unui muncitor adult cu normă întreagă
343 afișări
Imaginea articolului Studiu: 80% din tinerii din UK ar prefera să-şi cumpere o casă decât să închirieze una, dar nu îşi permit

Studiu: 80% din tinerii din UK ar prefera să-şi cumpere o casă decât să închirieze una, dar nu îşi permit

Proprietăţile deţinute în rândul tinerilor s-au redus aproape la jumătate raportat la anii 1980. Majoritatea tinerilor cu vârsta între 25 şi 34 de ani nu câştigă suficient şi nu au suficiente economii, arată un raport. 80% dintre aceştia ar prefera cumpere decât să închirieze, însă nu-şi permit.

În 2019, 28% dintre persoanele între 25 şi 34 de ani deţineau o casă, cu o uşoară creştere faţă de minimul de 25% înregistrat în 2016. Totuşi, în 1989, această cifră era de 51%. Înseamnă că 1,3 milioane de tineri care ar fi deţinut o casă în 1989 nu deţin una astăzi, potrivit Resolution Foundation.

Nationwide a precizat săptămâna trecută că un depozit de 20% la o casă costă acum echivalentul a 110% din câştigul mediu anual înainte de impozitare al unui muncitor adult cu normă întreagă, în creştere faţă de 102% cu un an înainte. În plus, doar 12 la sută dintre persoanele cu venituri mici deţin o casă, în scădere faţă de 26% în 1989.

Numărul de proprietăţi a scăzut în rândul persoanelor singure, iar situaţia s-ar putea înrăutăţi, deoarece preţurile caselor au crescut semnificativ în timpul pandemiei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici