Suceava: Drum spre frontiera ucraineană, modernizat cu fonduri europene în valoare de 8,4 milioane lei

Un drum judeţean care face legătura între DN 17 şi Izvoarele Sucevei spre frontiera cu Ucraina a fost modernizat cu fonduri europene în valoare de 8,4 milioane de lei, pe o lungime de 4,7 kilometri, autorităţile sucevene urmând să acceseze fonduri şi pentru traseul până la frontieră.

326 afișări
Imaginea articolului Suceava: Drum spre frontiera ucraineană, modernizat cu fonduri europene în valoare de 8,4 milioane lei

Suceava: Drum spre frontiera ucraineană, modernizat cu fonduri europene în valoare de 8,4 milioane lei (Imagine: Arhiva Medifax Foto / AFP)

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, cu o zi în urmă a fost recepţionat proiectul de modernizare a DJ 175-Pojorâta -Izvoarele Sucevei, finanţat cu 8,402 milioane de lei prin Programul Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007 - 2013.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, susţine că lucrările la acest drum sunt de calitate foarte bună şi "de referinţă" pentru judeţ, iar structura din beton va permite în perioada următoare o utilizare eficientă.

"Aici avem şi trafic greu pentru că este zonă de munte, e zonă de transport cu gabarit ridicat, însă această combinaţie care presupune şi şanţuri de protecţie laterală, presupune şi structură din beton, ne asigură toate condiţiile ca această structură să poată fi folosită", a declarat Nechifor.

El a menţionat că CJ Suceava va accesa prin acelaşi program european de cooperare cu Ucraina finanţare pentru finalizarea modernizării drumului până în punctul de frontieră.

"Astăzi putem spune cu certitudine că de la intersecţia cu drumul DN17, de la Pojorâta spre Izvoarele Sucevei, avem tronson legat, fiind vorba de câteva localităţi importante: Pojorâta, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Suliţa şi Izvoarele Sucevei, care de ani de zile au fost lăsate cumva mai deoparte. Preocuparea a fost ca din aceşti bani care sunt pe legătura cu Ucraina să putem fructifica o investiţie foarte importantă", a precizat Nechifor.

Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat în martie 2012 de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului din acea perioadă Cristian Petrescu şi de Gheorghe Flutur, care atunci era preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Lucrările au fost executate de firma Transporturi Auto Botoşani şi au constat în modernizarea drumului pe o lungime de 4,75 kilometri, construcţia de şanţuri cu dale din beton pe o lungime de 4 kilometri, construcţia a şase podeţe şi repararea altor zece.

Programul Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007 - 2013, în valoare de 137 de milioane de euro, a fost lansat în aprilie 2009, iar Secretariatul Tehnic Comun, care este asigurat de Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava pentru relaţia cu Ucraina şi Iaşi pentru relaţia cu Republica Moldova, gestionează implementarea acestui program în cele trei state partenere.

Programul Operaţional Comun are ca zone eligibile judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Tulcea, zonele Odessa şi Cernăuţi din Ucraina şi întreg teritoriul Republicii Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici