Suma alocată pentru modernizarea bulevardelor care leagă Constanţa de Mamaia

Primăria Constanţa a semnat, luni, contractul în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro pentru modernizarea bulevardelor care leagă gara din Constanţa de staţiunea Mamaia.

4322 afișări
Imaginea articolului Suma alocată pentru modernizarea bulevardelor care leagă Constanţa de Mamaia

Suma alocată pentru modernizarea bulevardelor care leagă Constanţa de Mamaia

Contractul de finanţare a fost semnat luni de Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, şi de Luminiţa Mihailov, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

„Astăzi am semnat un contract de aproape 20 de milioane de euro, fonduri europene, cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani din viaţa oraşului nostru. Cu aceşti bani vom schimba radical transportul în municipiul Constanţa pe bd. 1 Decembrie şi bd. Alexandru Lăpuşneanu. Practic, de la intersecţia de la Gară şi până la intrarea în staţiunea Mamaia schimbăm tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 km de benzi de circulaţie dedicate transportului public”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa.

Scopul proiectului este încurajarea utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creşterea atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale, precum şi adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilităţi şi mobilitate redusă.

În cadrul proiectului vor fi introduse benzi unice pentru transportul public, vor fi reabilitate trotuarele şi realizate piste de biciclete pe o distanţă de aproximativ 8 kilometri. De asemenea, pe marginea bulevardului vor fi amenajate spaţii verzi, va fi schimbat mobilierul urban – bănci, staţii de autobuz, sisteme de informare, iar iluminatul public va fi modernizat.

Proiectul trebuie finalizat în vara anului 2022.

Proiectul prin care se doreşte modernizarea bulevardelor 1 Decembrie şi Alexandru Lăpuşneanu din Constanţa se desfăşoară prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi are o valoare de 91 de milioane de lei, din care 85% este finanţare nerambursabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici