Tabără: Agricultura trebuie sprijinită de stat şi în următorii 2-3 ani

Agricultura trebuie sprijinită de stat şi în urmatorii ani pentru că poate atenua orice fel de criză care ar apărea la nivel naţional şi internaţional, a declarat duminică într-o conferinţă ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

364 afișări
Imaginea articolului Tabără: Agricultura trebuie sprijinită de stat şi în următorii 2-3 ani

Tabără: Agricultura trebuie sprijinită de stat şi în următorii 2-3 ani (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

"Pe agricultură ar trebui să facem front comun, indiferent de culoarea politică. Agricultura nu primeşte mulţi bani. Abia în ultimii ani am reuşit să ne aşezăm pe o finanţare corectă a sistemului agricol. Cel puţin 2-3 ani va trebui să se mai ducă bani spre agricultură din bugetul naţional", a spus Tabără.

România a obţinut în acest an producţii forte bune la grâu, porumb, floarea-soarelui şi rapiţă.

Tabără s-a declarat mulţumit de nivelul de absorbţie a fondurilor europene în agricultură şi a afirmat ca dacă toate celalalte sectoare ar avea o absorbţie similară, România nu ar avea probleme.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a anunţat că în perioada 2007-2011 a plătit către agricultori, din fonduri europene, aproximativ 3,7 miliarde de euro.

Ministrul a mai spus că România va primit în perioada 2014-2020, din fonduri europene, circa 3 miliarde de euro în plus faţă de suma alocată pentru 2007-2013.

Agricultura are o pondere în PIB de 6-7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici