Tabără vrea suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii cu un miliard de lei, în 2011

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că a discutat cu Ministerul Finanţelor o majorare cu un miliard de lei a bugetului alocat agriculturii pentru anul viitor.

32 afișări
Imaginea articolului Tabără vrea suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii cu un miliard de lei, în 2011

Tabără vrea suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii cu un miliard de lei, în 2011 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Prima măsură pe care am luat-o la minister a fost cea legată de bugetul pe 2011. Am avut o evaluare a ceea ce se pusese ca indicator de la Ministerul Finanţelor, am reanalizat anumite capitole mari din buget şi am mers cu propunerile pe 9 septembrie. Am discutat o majorare a bugetului de până la un miliard de lei", a spus Tabără.

El a adăugat că majorarea bugetului ar putea acoperi necesarul pentru măsurile legate pe plăţile complementare directe pe sectorul vegetal, pe zootehnie, subvenţia la motorină, dar şi măsurile legate de bunăstarea la porcine şi păsări.

"Sperăm să obţinem acest miliard. Ne propunem să creştem alocaţia şi pe cap de oaie şi caprină, aşa cum am discutat şi cu producătorii, de la 5 euro la 11,5 euro, iar la sectorul vegetal am mers la SAPS (schemele de plată pe suprafaţă - n.r.) la 60 de euro în plus pe hectar, de la 80, cât este în prezent", a adăugat Tabără.

Bugetul alocat Ministerului Agriculturii în anul 2010 este de 2,1 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici