Teodorovici confirmă renunţarea la proiectul cu Banca Mondială pentru autostrada Comarnic-Braşov: Importantă nu e sursa

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă, la Constanţa, că nu este importantă sursa de finanţare într-un proiect, confirmând renunţarea la înţelegerea cu Banca Mondială pentru tronsonul de autostradă Comarnic- Braşov.

25491 afișări
Imaginea articolului Teodorovici confirmă renunţarea la proiectul cu Banca Mondială pentru autostrada Comarnic-Braşov: Importantă nu e sursa

Teodorovic confirmă renunţarea la proiectul cu Banca Mondială pentru autostrada Comarnic-Braşov: Importantă nu e sursa

"Într-un proiect nu e importantă sursa de finanţare, este important să faci acel proiect, iar guvernul, prin Ministerul de Finanţe, să aleagă cea mai facilă, utilă, ieftină sursă de finanţare. A fost o discuţie cu cei de la Ministerul Transporturilor. Dânşii (n.r. ministerul Transporturilor) au găsit o variantă mai rapidă de a face lucrurile să se întâmple pe acest sector Comarnic - Braşov. Nu este importantă partea de finanţare, este importantă calea de a implementa un astfel de proiect", a declarat Eugen Teodorivici, ministrul Finanţelor, la Constanţa.

Acesta a mai spus că ministerul de Finanţe este singurul care trebuie să discute cu un finanţator. "Nu este niciun fel de discuţie, scandal. Banca are regulile sale ca finanţator, care poate nu sunt aceleaşi cu cele pe care un parteneriat public privat le impune", a afirmat Teodorovici.

Banca Mondială (BM) a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că „nu a primit o notificare oficială din partea Ministerului Transporturilor privind colaborarea pentru autostrada Ploieşti-Braşov”, după ce ministrul Lucian Şova anunţase renunţarea la unitatea de proiect administrată împreună cu BM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici