Topul celor mai atractive ţări din lume pentru turism. Bătrânul Continent şi-a tras partea leului

849 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai atractive ţări din lume pentru turism. Bătrânul Continent şi-a tras partea leului

Topul celor mai atractive ţări din lume pentru turism. Bătrânul Continent şi-a tras partea leului

Clasamentul este determinat de o gamă largă de criterii, printre care infrastructura, resursele naturale, durabilitatea, disponibilitatea forţei de muncă şi preţurile. Datele WEF se concentrează pe turism - afacerile hotelurilor, aeroporturilor, atracţiilor, companiilor aeriene şi altele asemenea - nu doar pe ceea ce înseamnă să fii turist, punctează CNN.

Şase dintre primele 10 ţări de pe listă se află în Europa, Spania fiind pe primul loc la nivel general.

Raportul numeşte continentul „o destinaţie rezistentă, cu fluxuri de călătorie intraregionale puternice" şi îi acordă note mari pentru conectivitatea feroviară. Europa câştigă şi pentru că are economii puternice, o poziţie bună a monedei euro şi a lirei sterline şi pentru probabilitatea ca europenii să călătorească mai mult - ceea ce, la rândul său, înseamnă că vor cheltui bani.

Franţa a obţinut un punctaj ridicat, ocupând poziţia a patra în clasamentul general. Franţa ştie că are ochii lumii aţintiţi asupra sa înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din acest an.

Un alt factor luat în considerare este puterea multor paşapoarte europene. În fiecare an, Henley Index clasifică cele mai puternice paşapoarte din lume, iar datele acestora au fost incluse în raportul WEF. Pentru 2024, şase ţări împart locul întâi în clasament - Franţa, Germania, Italia, Japonia, Singapore şi Spania. Cinci dintre aceste naţiuni apar în top 10 al WEF, iar Singapore ocupă un respectabil loc 13.

Primele 10 ţări pentru turism, conform Forumului Economic Mondial:

1. Statele Unite ale Americii

2. Spania

3. Japonia

4. Franţa

5. Australia

6. Germania

7. Regatul Unit

8. China

9. Italia

10. Elveţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
top,
turism,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici