Toyota, obligată să achite 1,1 miliarde dolari către un grup de clienţi din SUA

Grupul japonez Toyota va plăti 1,1 miliarde de dolari pentru a pune capăt unui litigiu cu clienţii din Statele Unite, care acuză compania că valoarea automobilelor achiziţionate a fost erodată de rechemările masive efectuate pentru verificarea şi remedierea problemelor tehnice.

200 afișări
Imaginea articolului Toyota, obligată să achite 1,1 miliarde dolari către un grup de clienţi din SUA

Toyota, obligată să achite 1,1 miliarde dolari către un grup de clienţi din SUA

Înţelegerea trebuie mai întâi aprobată de un judecător federal din California şi include plăţi în numerar către clienţi, potrivit unui comunicat al companiei.

Firma de avocatură Hagens Berman, care reprezintă reclamanţii, a precizat că plăţile convenite în acord sunt evaluate la 1,2-1,4 miliarde dolari, transmite Bloomberg.

Toyota a rechemat pentru reparaţii peste 10 milioane de automobile în perioada 2009 - 2010, în principal pentru probleme tehnice care ar fi putut cauza accelerarea neintenţionată a maşinilor. Compania încă se confruntă cu consecinţele campaniei uriaşe de rechemări, având în derulare numeroase procese.

Acţiunile Toyota au crescut cu 3% pe bursa de la Tokyo, la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2010, după ce compania a estimat miercuri într-un comunicat că vânzările au crescut în acest an cu 22%, la 9,7 milioane de unităţi, un nou record, şi vor avansa anul viitor cu 2%.

Pe lângă provizionul de 1,1 miliarde de dolari constituit pentru înţelegerea cu grupul de clienţi reprezentaţi de Hagens Berman, Toyota a estimat la 2 miliarde de dolari cheltuielile pentru campania de rechemări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici