Toyota recheamă pentru reparaţii 1,53 milioane de maşini. Vezi ce modele

Constructorul auto nipon Toyota a anunţat că recheamă pentru reparaţii 1,53 de milioane de maşini la nivel mondial, din care cea mai mai mare parte în SUA şi Japonia, din cauza unor posibile defecţiuni la sistemul de frânare şi la pompa de combustibil.

32 afișări
Imaginea articolului Toyota recheamă pentru reparaţii 1,53 milioane de maşini. Vezi ce modele

Toyota recheamă pentru reparaţii 1,53 milioane de maşini. Vezi ce modele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul vine la mai puţin de două luni după ce Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a rechemat 1,3 milioane de maşini din modelele Corolla şi Matrix în SUA şi Canada, care prezintă dispozitive pentru controlul motorului defecte. Compania a rechemat deja peste zece milioane de vehicule cu probleme în ultimul an.

În Japonia, acţiunea de rechemare priveşte 600.000 de maşini, din 11 modele, incluzând Crown, Lexus IS şi Lexus GS. Totodată, divizia americană a Toyota a anunţat că va repara sistemul de frânare pentru 740.000 de autovehicule Avalon, Highlander, Lexus GS300, IS250 şi IS350.

Niciun accident cauzat de defecţiunea sistemului de frânare şi pompei de combustibil nu a fost raportat, a declarat Paul Nolasco, purtător de cuvânt al constructorului auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici